هوکایدو
هوکایدو ، شمالی ترین استان ژاپن را کاوش کنید جزیره شمالی ژاپن به خاطر طبیعت زیبای وحشی، برف پودری در سطح جهانی، غذاهای دریایی خوشمزه و فرهنگ بومی جذابش مشهور است و در بین گردشگران تور ژاپن بسیار طرفدار دارد . تنها با یک پرواز کوتاه از توکیو، هوکایدو بهترین راه فرار در تمام فصول سال است.
هوکایدو به لطف برف پودری فراوان و استراحتگاه های برتر مانند Niseko، Rusutsu و Furano، یک مقصد محبوب برای اسکی در زمستان است. ساپورو، شهر اصلی هوکایدو، بخاطر آبجو ساپورو، رامن ساپورو و جشنواره سالانه برف ساپورو معروف است. هاکوداته یک بندر سنتی با مناطق تاریخی جذاب و چشماندازهای شبانه زیبا است.
تابستانهای معتدل هوکایدو از رطوبت ژاپن در امان هستند و شرایط عالی را برای پیادهروی و کاوش در پارکهای ملی فراهم میکند. بیشتر هوکایدو وحشی و دست نخورده، با چشمه های آب گرم طبیعی، دریاچه های آتشفشانی و تجربیات فراموش نشدنی است. فرهنگ و سنتهای مردم بومی آینو را در دریاچه آکان تماشا کنید و به شبه جزیره شیرتوکو سفر کنید تا خرسهای قهوهای، روباه و گوزنها را ببینید.
چگونه به آنجا برویم
هوکایدو با هواپیما از تمام فرودگاه های اصلی ژاپن به فرودگاه نیو چیتوز در نزدیکی ساپورو، با پروازهای بین المللی از شانگهای و سئول قابل دسترسی است. پروازهای مستقیم از توکیو حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد. چندین پرواز بین المللی نیز وجود دارد. از گذرگاه ریلی ژاپن می توان برای سفر در شینکانسن استفاده کرد.
این موارد را از دست ندهید
• گشت و گذار در دامنه های Niseko و Rusutsu در زمستان
• تپه های مزارع اسطوخودوس فورانو در تابستان
• غذاهای دریایی تازه از جمله خرچنگ آبدار، ماهی قزل آلا و سوشی تازه
• بیابان بکر پارک های ملی هوکایدو
هوکایدو را بر اساس منطقه کاوش کنید
• ساپورو و اطراف آن
• پیستهای اسکی نیسکو و اطراف
• هاکوداته و هوکایدو جنوبی
• آساهیکاوا و هوکایدو شمالی
• کوشیرو و هوکایدو شرقی
جاذبه های پرطرفدار در هوکایدو
• فورانو
• برج گوریوکاکو
• پیستهای اسکی نیسکو و اطراف آن
• پارک ملی آکان ماشو
• موزه آبجو ساپورو
هوکایدو:تخصص های محلی
• سوپ کاری
کاری به شکل سوپ خوشمزه است. این غذای تند با سبزیجات فصلی مانند سیب زمینی، کدو تنبل، هویج، فلفل، کلم، بامیه و ریشه نیلوفر آبی پخته می شود. پای مرغ به طور معمول استفاده می شود، اما میتوانید مواد ی مانند گوشت بره، خوک یا صدف را انتخاب کنید و تندی را مطابق ذائقهتان تنظیم کنید.
• هاکوداته رامن
هاکوداته رامن از گوشت خوک یا سوپ مرغ سنتی استفاده می کند و کلپ یا سایر غذاهای دریایی را اضافه می کند تا طعم میراث غنی ماهیگیری هاکوداته را به آن بدهد. نتیجه آن سوپ سبک تر، شورتر و کم چرب تر است.
• اوبیهیرو بوتادون
گوشت خوک محلی برای مدت کوتاهی کهنه می شود تا طعم طبیعی خود را نشان دهد. با سس شیرین و تند کباب می شود و روی برنج هوکایدو، با سس بیشتر سرو می شود. یک غذای ساده است که طعم های طبیعی هوکایدو را به نمایش می گذارد.
• غذاهای دریایی هوکایدو
ژاپن مترادف با غذاهای دریایی است و در منوی غذای همه جای کشور وجود دارد. با این حال، برای تازهترین، خوشمزهترین و وسیعترین مجموعه غذاهای دریایی، هوکایدو مقصد خاصی در نظر گرفته میشود. خرچنگ، میگو، گوش ماهی، خارپشت دریایی، قلیه ماهی، ماهی مرکب و ماهی قزل آلا تنها تعدادی از غذاهای لذیذی هستند که جزیره شمالی ژاپن به آنها شهرت دارد. برای امتحان کردن کمی از همه چیز، کایزندون را سفارش دهید – مجموعه ای سخاوتمندانه از غذاهای دریایی تازه که روی یک بستر برنج سرو می شود.
• ایشیکاری نابه
رودخانه ایشیکاری در هوکایدو به خاطر ماهی قزل آلا خوشمزه ای که در آب های آن شنا می کند مشهور است. ایشیکاری نابه این ماهی قزل آلا را با سیب زمینی های محلی و اقلام فصلی مختلف در آبگوشت کلپ و میسو مخلوط می کند که همه با هم در یک دیگ سفالی در حال جوش پخته می شوند.
• موروران یاکیتوری
پرورش خوک در دهه ۱۹۳۰ در این منطقه رونق گرفت و بسیاری از رستوران های یاکیتوری شروع به قرار دادن یاکیتوری موروران در منوی خود کردند. این غذا که به عنوان یاکیتون موروران نیز شناخته می شود، نام خود را به این دلیل گرفت که تکه های آبدار گوشت خوک به همان روشی که یاکیتوری تهیه می شود به سیخ کشیده و کبابی می شود.
• بیبای یاکیتوری
در حالی که بیشتر مکان های یاکیتوری قطعات استاندارد و شناخته شده مرغ را ارائه می دهند، بیبای بخاطر سنگدان ها، قلب ها و جگرها معروف است. چند سیخ اژ آن را امتحان کنید و ببینید چه چیزی را از دست داده اید.
• ساپورو رامن
این غذای گرم زمستانی در یک سوپ غنی از میسو و با کره، ذرت شیرین، جوانه لوبیا و گوشت خوک سرو می شود، در منوی رستوران های رامن در سراسر ساپورو و بقیه هوکایدو وجود دارد.
• کگانی
کگانی، خرچنگ موی اسب، را می توان به صورت خام، آب پز یا کبابی سرو کرد و گوشت فوق العاده شیرین و لطیفی دارد. میتوانید کگانی را در سوشی، بنتو باکس و قابلمههای داغ در سراسر هوکایدو پیدا کنید.
• کوشیرو کاتدون
یک کاسه برنج را در بازار غذاهای دریایی کوشیرو واشو بخرید و در غرفه ها پرسه بزنید و آن را با غذاهای دریایی تازه و با قیمت مناسب پر کنید.
• ماهی خال مخالی اتکا اوخوتسک
هوکه که به عنوان سبزه ی عربی نیز شناخته می شود، در آب های سرد دریای اوخوتسک زندگی می کند. این ماهی خوش طعم و آبدار را می توان به صورت خام، آب پز یا کبابی با لیمو و سس سویا سرو کرد. محتوای چربی بالا آن را به غذایی عالی در کنار برنج سفید و الکل تبدیل می کند.
• جینگیسوکان
تکه های گوشت بره یا گوسفند و سبزیجات روی میز روی یک کباب پز فلزی گنبدی پخته می شوند. این غذا با سس های غوطه ور سرو می شود، این یک سبک غذاخوری خوشمزه و عمومی است. نام این غذا به چنگیز خان اشاره دارد، زیرا ژاپنی ها فکر می کردند بره مورد علاقه سربازان مغولی است.
• خربزه یوباری
خربزه هیبریدی که در گلخانه های یوباری رشد می کند و به دلیل شکل کاملاً گرد و شیرینی شدیدش مشهور است. با خوردن آن ممکن است دیگر هرگز از خربزه دیگری لذت نبرید.
• آساهیکاوا رامن
آساهیکاوا رامن با یک لایه روغن اضافی روی یک سوپ خوشمزه بر پایه سس سویا، به لطف نودل های نازک، سفت و موج دارش بسیار لذت بخش است.
• صنایع دستی سنتی آینو
شمالیترین جزیره ژاپن، هوکایدو، محل زندگی مردم بومی آینو است که احترام عمیقی برای طبیعت قائل هستند و معتقدند خدا در همه جا یافت میشود. آنها زمانی با شکار، ماهیگیری و جستجوی علوفه جان سالم به در می بردند و اشیای زیبای زیادی را مانند چاقو و لباس خلق می کردند که در زندگی روزمره خود استفاده می شد.
• سینی نیبوتانی
سینی های چوبی حکاکی شده با دست با نقوش سنتی منحصر به فرد برای فرهنگ آینو، از جمله مارپیچ های نرم، چشم های الماسی شکل، خارها و فلس های ماهی می باشند. هر قطعه به گونه ای پیچیده طراحی شده است که دانه های چوب را برجسته کند.
• منسوجات پوست درخت نیبوتانی
پوست درخت نارون منچوری یا لیموترش ژاپنی با دست تراش داده شده و به صورت پارچهای با بافت متمایز بافته میشود. این منسوجات طبیعی بادوام و قابل تنفس که در کیمونو، لباس کار و لوازم جانبی منطقه ای استفاده می شود، بسیار محبوب است. پارچه پوست درخت نیبوتانی برای قرن ها یک ماده رایج در خانواده های آینو بود.
• خرس های چوبی یاکومو
کشاورزان شهر کوچک یاکومو، هوکایدو، به دلیل برف نمی توانستند در زمستان کار کنند، بنابراین در سال ۱۹۲۴ شروع به حکاکی کیبوری کوما به عنوان سوغاتی برای کسب درآمد و مبارزه با کسالت کردند. این حکاکی از خرسی که ماهی قزل آلا را گاز میگیرد به یکی از نمادینترین سوغاتیهای هوکایدو تبدیل شده است.
• مجسمه های بولتا
بولتا نینگیو عروسک هایی هستند که از پیچ و مهره، واشر و سایر قطعات جوش داده شده اند و در موروران، شهری آهنی در هوکایدو ساخته شده اند. شخصیت بولتا با ارتفاع پنج سانتی متر در ۱۰۰ حالت وجود دارد و به عنوان یک جنگ سالار، نوازنده، خواننده، تنیس باز، استاد مراسم چای، ستاره شناس، متفکر و بسیاری چهره های دیگر ظاهر می شود.
نکات برجسته فصلی
• بهار
وقتی برف آب می شود، هوکایدو دگرگون می شود. موقعیت شمالی هوکایدو به این معنی است که فصل شکوفه های گیلاس دیرتر از سایر نقاط ژاپن فرا می رسد و شکوفه ها در نیمه دوم ماه مه ظاهر می شوند.اگر میخواهید برای بازدید و گردشگری در این فصل به هوکایدو سفر کنید، حتماً باید برای دریافت ویزای ژاپن اقدام کنید.
• تابستان
تابستان فصل اسطوخودوس در هوکایدو است و ده ها جشنواره گل دیگر نیز وجود دارد. آخرین برف های کوه ذوب می شوند و فرصت هایی را برای پیاده روی، دوچرخه سواری در کوهستان، گلف، قایق سواری و سایر ورزش های فصل سبز فراهم می کنند. همچنین نسبت به سایر نقاط ژاپن رطوبت کمتری دارد و خنک تر است.
• فصل پاييز
در پاییز، از شاخ و برگ های رنگارنگ کنار خیابان ها و پارک های ملی لذت ببرید. محصولات فصلی هوکایدو را وقتی تازه برداشت میشود، بچشید، و قلیه ماهی تازه از ماهی قزل آلا که در پاییز از رودخانهها عبور میکند را امتحان کنید. پاییز در هوکایدو کوتاه است و دیدن رنگ های پاییزی و برف به طور همزمان غیرعادی نیست.
• زمستان
وقتی صحبت از اسکی در ژاپن می شود، هوکایدو مقصد محبوبی برای برف پودری است. پس از بارش برف تازه، فرصتی را از دست ندهید تا به دامنه های استراحتگاه های Niseko، Rusutsu یا Furano سر بزنید. جشنواره برفی ساپورو با مجسمه های غول پیکر برفی و یخی، هر ساله هزاران بازدید کننده را به خود جذب می کند. سفرهای دریایی با قایق یخی و «پیاده روی یخی» بر روی شناورهای یخ نیز به طور فزاینده ای محبوب می شوند.